Close menu Menu

Enorme impact op Wi-Fi netwerk door iPhones

Vanaf nu kunnen we aanzienlijk meer dataverkeer verwachten op onze Wi-Fi netwerken. Dat komt onder andere door de iPhone 6, de release van IOS 8 en het goedkoper worden van de iCloud storage. Die toename in het dataverkeer kan een onnodige belasting zijn voor uw organisatie. Inderdaad, een onnodige belasting. Het probleem is namelijk eenvoudig te voorkomen met Xirrus Application Control.  


iPhone 6 & Wi-Fi

Sinds vrijdag 19 september zijn de iPhone 6 en 6 Plus verkrijgbaar. Deze toestellen veroorzaken meer Wi-Fi verkeer. Dat komt door:

  • Sneller Wi-Fi met 11ac support (433Mbps met iPhone 6 versus 150 Mbps met iPhone 5)

  • Betere Wi-Fi clients door snellere processor

  • Meer streaming-media door het grotere schermformaat (tabletverkeer i.p.v. smartphoneverkeer)

  • Nieuwe AirPlay (communicatie tussen mac’s en smartphones over Wi-Fi)

  • Grotere videobestanden door hogere resolutie en nieuwe slow motion functie, etc.
     

Release iOS 8

Wereldwijd zijn er inmiddels 500 miljoen iPhones verkocht. Gezien de iOS 8 minder populair is dan eerdere iOS-versies is een groot deel van deze toestellen nog niet geüpdatete. Veel mensen wachten af totdat de update ‘foutvrij’ is. Er zullen dus nog veel updates plaatsvinden. Hoogstwaarschijnlijk ook over uw netwerk. Elke iOS image bedraagt bijvoorbeeld al 1GB aan downloadgrootte. Dit zal grote invloed hebben op uw Wi-Fi netwerk.  Met Xirrus Application Control kunt u de iOS download reguleren of zelfs elimineren.


iCloud goedkoper

Apple heeft de prijs van iCloud-opslag met 70% verlaagd. 20GB iCloud-opslag kost nu bijvoorbeeld nog maar €0,99 per maand. In totaal is het mogelijk om over 1TB iCloud-opslag te beschikken. Met nieuwe diensten als iCloud Drive en iCloud Photo Library zal de gratis 5GB opslagruimte voor iedere iCloud-gebruiker van Apple niet meer voldoende zijn. Het gebruik van iCloud zal dus toenemen, waardoor het WiFi-netwerk meer belast wordt. Ook hiervoor is de Xirrus Application Control geschikt. Hiermee kan de toegewezen bandbreedte voor iCloud namelijk aangepast worden.


Xirrus Application Control

Niet alleen de iPhone, maar ook andere nieuwe smartphones en bijbehorende updates zullen in de toekomst zorgen voor extra belasting van het Wi-Fi netwerk. De Xirrus Application Control kunt u gebruiken om efficiënt het gebruik van toepassingen en downloads te managen.


Wilt u ook meer controle over uw Wi-Fi netwerk? Probeer dan de gratis 30-dagen testversie. Geen bankrekeningnummer of credit card vereist. Kijk hier voor meer informatie.