Close menu Menu

Nederlandse datacentra worden groener

groene datacentraNaast de professionalisering en het vergroten van de rekenkracht wordt vergroening een belangrijke pijler in de ontwikkeling van datacentra in Nederland. KPN, T-Mobile en Vodafone claimen al gebruik te maken van groene energie. En wel, u kent Google... Zij zullen hun datacenter in de Eemshaven volledig laten draaien op windenergie.
 
We verwachten in 2016 groei en uitbreiding van additionele diensten, maar ook steeds verdere professionalisering in het runnen van datacenters”, aldus Stijn Grove – managing director van de Dutch Datacenter Association (DDA). Wij bij Redlink zien het graag dat de ambitie voor economische groei in datacenters steeds meer gepaard gaat met duurzaamheid.
 

Google in de Eemshaven

Ook zijn we benieuwd naar het nieuwe ‘groene’ datacentrum van Google in de Eemshaven. Dat zal in 2016 al gedeeltelijk operationeel zijn. De volledige bouw zou in 2017 voltooid moeten zijn.

In totaal wordt er in het datacentrum van Google 600 miljoen euro geïnvesteerd. Zij gaan voor de energievoorziening gebruik maken van een compleet windmolenpark. Google koopt alle energie namelijk in van het nabijgelegen windmolen park van Eneco.

Datwyler richt zicht daarom bij de ontwikkeling van het Datwyler Data Centre Solution ook steeds meer op duurzaamheid. Wilt u meer weten over deze toekomstzeker divisie? Download dan de catalogus (DDCS). Of lees gewoon even ons blog over het Data Centre Solution

Bron: Telecompaper, Duurzaam Geproduceerd, fotoDennis van Zuijlekom