"Vanwege onder meer het intensieve gebruik van mobiel dataverkeer en een dichte infrastructuur, is de Nederlandse maatschappij de laatste decennia kwetsbaarder geworden. Inmiddels blijkt dat branden kunnen leiden tot het afsluiten van spoorwegen, snelwegen en zelfs woonwijken en winkelgebieden." volgens René Hagen, lector Brandpreventie van de Brandweeracademie van het IFV.
Maar hoe kunt u zich hierop voorbereiden?
Gevolgen bedrijfsbrand
Wellicht herinnert u zich de brand van april 2012 nog, in het pand van Vodafone in Rotterdam. Hierdoor viel één van de grootste netwerkcentrales in het bezit van Vodafone uit, waardoor een kwart van haar klanten niet meer kon bellen, sms'en en mobiel internetten. Of de verkeersleidingspost van ProRail op Utrecht Centraal, waardoor in november 2010 anderhalve dag helemaal geen treinverkeer mogelijk was rondom Utrecht Centraal.
Brandveiligheid vergroten
U wilt bedrijfsbranden het liefst voorkomen. Maar als het dan al gebeurt, zijn er bepaalde functies die intact moeten blijven om levens te redden. Eerder las u al over het verschil tussen isolatiebehoud en functiebehoud, zodat u de juiste glasvezel oplossingen kiest en uw dataverkeer zo optimaal mogelijk samenstelt. Hoewel mensen altijd denken dat de brandweer wel op tijd komt om het vuurtje te doven, is het geen overbodige luxe om te investeren in extra brandveilige maatregelen aldus brandweerlector Ricardo Weever (2015).
Naast uw data-omgeving juist inrichten, kunt u bijvoorbeeld ook het Echte Preventie seminar op 18 februari 2016 volgen.
Verklein de kansen en beperk het effect van brand!
Heeft u hulp nodig bij het inrichten van uw gebouwinfrastructuur en wilt u weten of u aan de juiste voldoet eisen? Wij helpen u hier graag bij!
Bron: Brandveilig: "Acceptabele brand" (2015)
Bron: Brandveilig: "Mythes rondom brandgevaar" (2015)