Close menu Menu

Vanaf 1 juli: DoP verklaring verplicht

Het einde van een tijdperk is aangebroken. Vanaf 1 juli is de Europese verordening van bouwproducten (CPR) van officieel van kracht. De installatiebranche maakt hierin wat veranderingen door. Het gevolg van de verordening brengt met zich mee dat alle CE-gemarkeerde producten een prestatieverklaring (DoP) meegeleverd krijgen door de fabrikant, importeur of distribiteur. Wat houdt deze DoP-verklaring ook alweer precies in? U leest het hier.

Verplichte DoP verklaring bij netwerkproducten

In grote lijnen is in een prestatieverklaring af te lezen hoe een bepaald (bouw)product presteert op:

  • Producteigenschappen (essentiele kenmerken product)
  • Eventuele toepassingen in een bouwwerk

Zoals vermeld moeten alle producten die een CE-markering bevatten, ook een prestatieverklaring meegeleverd krijgen. De prestatieverklaring wordt ook wel DoP-verklaring genoemd (Declaration of Performance). Deze DoP verklaring is een document met de geteste prestaties van een kabel op basis van brandklasse, vallende deeltjes, rookontwikkeling en corrosiviteit/ zuurgraad. De kabelfabrikant is verplicht het DoP certificaat beschikbaar te stellen voor de eindgebruiker.

Lees hier meer over de huidige stand van zaken over de CPR en NEN8012

 

Prestatieverklaring op de website

Om het u inzichtelijker te maken, zijn we achter de schermen druk bezig geweest om het u zo makkelijk mogelijk te maken. Zo hebben we bij alle producten die een CE-markering bevatten een prestatieverklaring toegevoegd, op deze manier kunt u zien welke prestaties en/of eisen een specifiek product voldoet. Op het moment hebben we DoP verklaringen van METZ CONNECT tot onze beschikking, in loop van de tijd zullen we de DoP verklaringen van Datwyler aan de website toevoegen. Bekijk hier het volledige overzicht van de prestatieverklaringen van producten uit ons assortiment:

Bekijk het hier