Close menu Menu

Doos voor Cat6 kabels geoptimaliseerd

Als je met Cat6 (klasse E) UTP datakabels (305m) van Datwyler werkt, gebruik je inmiddels al meer dan een jaar de handige PullQuick ‘Reel in box’. We kregen veel complimenten over de nieuwe doosconstructie, maar hoorden ook dat hij nog niet helemaal volmaakt was. Datwyler heeft daarom nauw geluisterd naar alle feedback en is aan de slag gegaan met een vernieuwd, gebruiksvriendelijker design. De verpakking van de Cat6 (klasse E) datakabel (305m) is nu nóg steviger, compacter, lichter en eenvoudiger in gebruik.

‘Haspel in doos’

Indien u al gewend bent om te werken met de ‘reel in box’ weet u dat dit letterlijk ‘haspel in doos’ betekent. Voor iedereen die het concept nog niet kent: ‘reel in box’ houdt in dat de kabel op een haspel is gewikkeld en in een compacte doosconstructie is verwerkt. Voor de beeldvorming hebben we de haspelconstructie uit de doos gehaald en gefotografeerd. Zie de afbeeldingen hieronder:

Haspelconstructie overview Haspelconstructie in doos

De haspelconstructie zit in een stevige doos verwerkt. Voorheen bestond deze constructie uit mdf en karton. Nu heeft Datwyler de draagconstructie verbeterd met een solide kunststof samenstelling en is de doos verstevigd, kleiner en lichter waardoor de verpakking nog eenvoudiger en efficiënter in gebruik is.

Voordelen van de verbeteringen:

  • De kabel rolt eenvoudig en zonder krul af door de verbeterde haspelconstructie
  • De doos is eenvoudig aan één handvat te tillen
  • De doos is lichter door gebruik van ander materiaal, maar blijft door zijn goed verdeelde gewicht nog steeds goed op zijn plaats staan

Cat6E UTP
Hieronder een overzicht van welk type kabel verpakt zit in de nieuwe ‘reel in box’ verpakking. Indien u een grijze Cat6 (klasse E) UTP, FR/PVC kabel (305m) besteld, kunt u al rekenen op de nieuwe doos. De oranje Cat6 (klasse E) UTP, LSOH kabel (305m) zal binnenkort verschijnen in de nieuwe verpakking.

vanaf nu verkrijgbaar:

 
binnenkort verkrijgbaar:

 PullQuick reel in boxPullQuick reel in box2