Close menu Menu

Het gevolg van de BTW-verhoging van 2015

Onlangs is het BTW percentage op renovatie en onderhoud aan woningen van 6 procent naar 21 procent gegaan, waardoor beunhazen des te aantrekkelijker worden voor uw klant. Het gevolg is dan ook dat de kans toeneemt dat zwartwerkers in huis worden gehaald om het werk te verrichten.

 

Sinds 1 juli geldt het standaard btw tarief van 21 procent weer in plaats van de lage 6 procent op onder andere hr-ketels, zonnepanelen, energiezuinige verlichting en inbouwapparatuur. Voor huizenbezitters wordt het dus ineens een heel stuk duurder om hun woning onder handen te laten nemen, wat weer voor ú nadelig is.
 

BTW-Verhoging beunhaas Verschil in kosten

Uit het onderzoek van Vereniging Eigen Huis blijkt dat een kwart van de Nederlandse woningbezitters geen moeite heeft om klussers zwart te betalen. Van de 1.063 respondenten geeft iets minder dan de helft aan dat zij geen goed gevoel hebben bij een zwart betaalde klus, maar er wel aan mee zou doen om niet ineens veel meer te moeten betalen.

 

Een derde van de ondervraagde leden zegt dat het financiële verschil de belangrijkste reden is om een beunhaas in huis te nemen. Iets meer dan 20 procent verteld ons dat ze geen keuze hebben, omdat het hen anders niet lukt de kosten op te kunnen brengen.

 

 

Tip van Redlink

Als uw klant kiest voor een zwartwerker brengt dat natuurlijk risico's met zich mee, maar dat nemen de huiseigenaren voor lief. Toch vinden wij dat zwart laten klussen niet moet worden onderschat, aangezien hierbij de kwaliteit van de werkzaamheden niet altijd op papier gegarandeerd kan worden en eventuele veroorzaakte schade voor een hoop problemen zorgt. De verzekeraar zal namelijk een claim gedeeltijk of zelfs geheel afwijzen.

 

Maak uw klanten bewust van de risico's en zorg ervoor dat zij voor uw expertise en garantie kiezen! Want in zulke gevallen is er zeker sprake van

"goedkoop is duurkoop".