Close menu Menu

Brand door internetrouter in Apeldoorn

Vorige week zondag is er brand onstaan in een flat in Apeldoorn (foto), die hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt is door een elektronische storing in de netwerkrouter, aldus de brandweer. Het is niet de eerste keer dat wij zien dat zoiets gebeurt. Zo zijn er ook firma's en scholen die hun installatie in een bezemkast plaatsen, onder het bureau positioneren of het in een vochtige warme kelder laten installeren. Dat is natuurlijk vragen om problemen!

 
 

Brand Apeldoorn InternetrouterInternetrouter oververhit

Het komt vaker voor dat de brand voortkomt uit de (te) hoge temperatuur van het kastje. De router verbindt het computer- netwerk met de internetverbindig en wordt hierdoor vaak erg warm als er geen koeling aanwezig is, ook bij normaal gebruik. Om dan je router dan ook nog eens een plek waar het erg warm wordt te plaatsen, maakt het de situatie extra gevaarlijk.



Brandveiligheid

Wat doe je ter preventie bij eigen routers, servers of datakasten etc? Om te beginnen is het verstandig om genoeg ruimte om de apparatuur vrij te houden, zodat de warmte kan ontsnappen. Bij hoge temperaturen door zware belasting of veel aansluitingen is het verstanding om te zorgen dat er een koelingssysteem bijgeplaats wordt, welke de temperatuur regelt en consistent houdt. Ten slotte is het ook zeker niet onverstandig om een brandmeldinstallatie te overwegen, zodat vervolgschade door brand beperkt blijft.

 

Wilt u meer vrijblijvende informatie of hulp bij uw persoonlijke situatie? Ons team van Redlink staat voor u klaar!


Bron: Omroep Gelderland 
Foto: Brandweer Noord en Oost- Gelderland