Close menu Menu

Bergman Clinics kiest voor toekomstbestendig ICT netwerk

Bergman Clinics kiest voor toekomstbestendig ICT netwerk

9 oktober 2024

Bergman Clinics kiest voor toekomstbestendig ICT netwerk

Bergman Clinics heeft een belangrijke stap gezet in de modernisering van haar ICT-infrastructuur op het nieuwe hoofdkantoor in Naarden. Voor de verhuizing van hun oude kantoor naar deze locatie hebben ze gekozen voor een hoogwaardig Cat6A netwerk van Datwyler IT-Infra. Dit netwerk biedt niet alleen een oplossing voor de huidige eisen, maar is ook volledig voorbereid op de toekomst.

Geavanceerde technologie en innovatieve toepassingen

Het nieuwe netwerk ondersteunt 10-gigabit ethernet en is geschikt voor VoIP, PoE (Power over Ethernet) en verschillende multimediatoepassingen zoals presentatieschermen en videoconferenties. Ook beveiligingscamera’s, toegangscontrolesystemen en deurintercoms zijn snel en veilig verbonden. De kern van dit netwerk bestaat uit een 12-vezels OM3 glasvezel-backbone van Datwyler, wat snelle en betrouwbare dataoverdracht garandeert. Met een 25-jarige performancegarantie is de ICT-infrastructuur klaar voor de toekomst.

Efficiënt kabelbeheer met PATCHBOX

Een bijzondere toevoeging aan het project is het gebruik van PATCHBOX 365 Frames in de serverruimtes. Deze frames voorkomen rommelige bekabeling en zorgen voor een overzichtelijke installatie. Dankzij dit systeem is het beheer en oplossen van netwerkstoringen aanzienlijk vereenvoudigd, wat de efficiëntie verhoogt.

“Professionele uitstraling, geen spaghetti meer en oplostijden bij netwerkstoringen en wijzigingen zijn flink gedaald” ~ Johnny de Jong (IT Manager)

“Alle aansluitingen zijn gepatched dus we hoeven niet meer naar een vestiging (ver weg) om te patchen. In combinatie met NAC (Network Access Control) is dat nog steeds veilig. Daarnaast maakt dit het beheer en troubleshooting een stuk eenvoudiger” ~ Igner Brandon (IT Netwerkspecialist)

Installatie door Mulder Connect

De installatie, bestaande uit 6000 aansluitingen, is uitgevoerd door Datwyler IT-Infra partner Mulder Connect uit Apeldoorn. In samenwerking met GUTS uit Boxtel hebben zij gezorgd voor een vlekkeloze uitvoering van het project, waarbij zowel de ICT-afdeling, customer service als de directie profiteren van de verbeterde ICT-processen.

Klaar voor de toekomst

Dankzij de keuze voor hoogwaardige materialen van Datwyler en de innovatieve kabelbeheeroplossingen van PATCHBOX, heeft Bergman Clinics een toekomstbestendig en efficiënt netwerk dat de groeiende digitale behoeften van de organisatie perfect ondersteunt.